Thursday, 11 July 2013

Ya Allah, perkenankan.

In the name of Allah the most gracious and most merciful.

Jadikan aku ini manusia kuat.

Kuat tempuh dunia.

Kuat tubuh badan.

Kuat mental.

Kuat hatinya.

Walau badai ribut datang.

Jadikan aku tetap kuat.

Jadikan juga aku ini manusia bersyukur selalu.

Syukur dengan tiap nikmat pinjamanMu.

Jadikan aku ini manusia yang tidak tamak.

Lembutkan hati aku ini.

Lembutkan hati aku ini.

Lembutkan hati aku ini Ya Allah.

Lembutkan hati aku ini hingga Kau tarik semula pinjaman nyawaMu padaku ini.

Berikan kekuatan hidup sepanjang hayatku ini Ya Allah.

Jadikan aku manusia yang cekal, tetap pada tiap pendirian.

Jadikan aku ini manusia yang selalu kotakan segala kata yang diucap.

Jadikan aku ini manusia yang berguna buat manusia lain.

Kuatkan aku ini Ya Allah.

Perkenankan doaku ini.

Hanya padaMu aku mohon segala pertolongan. Aminn.

Ucap kata maaf.

In the name of Allah the most gracious and most merciful.

Mana mata mahu lelap.

Sedang hati tiada tenang.

Tahu ada salah sama manusia.

Buat kecil hati Arjuna. Maaf kasih.

Tidak aku sengaja. Sungguh.

Kadang aku terfikir.

Manusia lihat aku ini dengan pandangan apa.

Adakah suka?

Adakah hanya pandang kosong pada aku?

Jika aku ini dipandang kosong.

Mereka perlu tahu.

Wajah kosong ini simpan berjuta harapan dan hasrat.

Maafkan cinta ini wahai Arjuna.

Maaf.

Jangan rajuk lama.

Cinta tak boleh duduk diam.

Tau ada salah dengan Arjuna.

Harap dilembutkan hati Arjuna.

Sambut tangan cinta.

Dan terima ucap maaf dari cinta.

Daa,

Salam. Tiada semangat.

Wednesday, 10 July 2013

Tiada semangat.

In the name of Allah the most gracious and most merciful.

Aku cuma nak tulis.

Walau dengan jarak ini.

Aku bahagia.

Cuma,

Aku ini.

Selalu rindu.

Tiap masa dan waktu.

Tak mampu bendung.

Lama tiada bertentang mata.

Makan bulan.

Sabar itu indah.

Kerana itu aku masih teguh berdiri.

Rindu.

Cuma itu.

Jangan Arjuna risau.

Cinta tetap disini.

Cinta setia nanti.

Datangnya Arjuna kemari.

Pimpin tangan bersama.

Jalani hidup berkeluarga sama sama.

Sama sama kita senyum dan gelak.

Dari permula kenal sampai tuanya kita.

Salam sayang dari hati.

Dari cinta.

Jaga diri.

Salam.

--sambung bergenang airmata.

Tuesday, 9 July 2013

Drama puasa.

In the name of Allah the most gracious and most merciful.

Esok sudah start puasa.
Dan aku dah boleh jangka akan ada banyak drama start esok.
Drama drama budak hostel yang bukak puasa or sahur bersama pasangan masing masing atau kawan dorang.

Bila bukak timeline facebook or twitter.
Mesti berderet status bukak puasa bersama sape sape.
Bersama si polan dan si polan dan sebagainya.
Pastu berjujuk gambar bersama sama family or yang tersayang.
Berlinanganlah kejap airmata aku esok.

Dan start puasa esok aku duty full.
Sahur belum tentu akan bangun.
Dan buka puasa seoranglah diri.
Ditempat keje. Dalam kaunter.
Mesti esok agak pilu hidup aku kejap. Haha.

Aku dah boleh bayang camne esok aku buka sorang sorang.
Mesti mata melilau tengok keliling.
Tengok aksi orang makan kat kedai ramai ramai.
Dan aku sorang dalam kaunter.
Huwaaaaaa! Pilunye. Gerenti bertakung airmata esok nh. Haihhh.

Bersabarlah.
Mungkin ini bahagian aku kan.
Apa nak buat.
Arjuna jauh dimata dekat dihati.
Family pulak ada kat rumah.
Dan aku kena kerja full.
Duty petang sorang.
Kene hadap muka aku sendiri.
Sungguh pilu. Hahaha.

Daaa.
Selamat menjalani ibadah puasa. Salam :‘)

Tuhan sedang menguji kita.

Jalan kat kedai buku.
Nampak buku nh terus bagi duit bayar.
Kenapa?

Tajuknya saja dah tangkap masuk hati.
Okayy. Sama dengan kondisi aku sekarang.
Lagi diuji.

Tanpa tengok harga aku ambik je.
Alahh, harga tolak tepilah.
Janji buku nh dan menusuk kalbu.
Sejak mula mula tengok.

Isi kandungannya agak menarik.
Tak rugi beli.

Daaa. Salam ;)

Monday, 8 July 2013

Apa aku?

Aku ini tak boleh bahagiakan orangkah?

Aku ini tak boleh buat orang senyumkah?

Aku ini terlalu jahat untuk dipandangkah?

Aku ini apa untuk dunia?

Aku ini apa dimata manusia?

Aku ini apa?

Apa?

Hati aku macam dikoyak.

Hati aku macam dicincang hingga lumat.

Hati aku ini kuat cemburu.

Aku takut hilang cinta dan sayang yang milik aku.

Aku mahu cakap depan dunia.

Aku ini setia.

Aku ini setia.

Aku ini setia.

Aku jaga hati manusia.

Aku belai hati manusia.

Jika mereka lakukan sama seperti aku.

Aku lakukan sama. Setia.

Cukup mudah.

Heyy hati.

Kenapa terlalu cemburu?

Terasa mahu maki diri sendiri.

Ahhh, maki lagi.

Maki lagi diri sendiri.

Humban diri dalam makian.

Sunday, 7 July 2013

Kegilaan Aku.

In the name of Allah the most gracious and most merciful

Gilanya aku pada spec.
Sama jugak macam gilanya aku dan Arjuna pada makanan.
Hahaha. Memang takde kaitan sangat.
Janji terlaksana bila kakak dah belikan spec ini.
Bagi aku harga tolak tepi.
Murah pon takpe. Bukan selalu aku guna.
Cuma aku suka dan gila dengan spec.
Arjuna pon ada bagi spec. 2spec dia bagi.
Semua spec simpan dalam box.
Pertama kali dalam box ada spec rayban.

Tadaa.
Ini di spec idaman kalbu.
Aku panggil spec bulat tuu spec jetli.
Huahuahua. Glamer jetli you alls. Hahaha.

Okaylah. Daa.
Salam ;)

Rindu melantak sesama.

In the name of Allah the most gracious and most merciful.

Aku rindukan Arjunakasih.
Melantak bersama.
Lepak dataran dan pantai bersama.
Kalau makan tak habis, Arjunakasih jadi majlis perbandaran.
Tukang habiskan. Taknak membazir.
Aku dan Arjunakasih gila dengan makan.
Makin sihat badan aku bila dengan Arjuna.
Senang hati.
Keluar makan memalam.
Waktu orang tidur kami duduk McDonald lagi.
Nak makan bebanyak dengan Arjuna lagi.
Ada rezeki nanti nak lepak 7hari 7malam dengan Arjuna.
Over. Haha.

Takat nh saja.
Saja test menulis gune phone.
First time. Batak sikit.
Huahuahua.
Salam.