Saturday, 25 February 2012

share bersama :)

in the name of Allah the most gracious and most merciful

video

duit aku adalah duit aku
duit engkau adalah duit aku 
haha :D

Saturday, 18 February 2012

beri saya satu lagi peluang. saya akan buktikan :'(

in the name of Allah the most gracious and most merciful

menangis. sebab ? rindukan budak budak kat kindergarden.
nak mengajar balik. dengan budak budak.
ade keje lagi baik tapi hati rindukan mengajar.
walau penat and letih tapi berbaloi. sebab ?
budak budak nihh macam penawar. boleh buat kita senyum.
dengan telatah dorang. lagi lagi budak yang banyak cakap.
notty tapi sangat pandai.

hati rase nak mengajar kat kindergarden lagi.
tapi ade yang melarang. sebab ? 
jauh and kat bandar. taraf hidup tinggi.
tapi saya nak mengajar. hati memberontak untuk mengajar kembali.
keliru. serba salah. tapi tetap dengan niat untuk mengajar.
bukan taknak duduk dengan mereka.
bukan niat menjadi kurang ajar atau tidak menghormati.
tapi bila duduk jauh. 
saya lebih menghargai mereka. lakukan semua dengan ikhlas.
sebab ? nasihat mereka saya semat dihati. 
saya lakukan semua dengan rasa tanggungjawab. sebab ?
saya hanya boleh buat semua bila jauh dari mereka.
saya lebih menghargai mereka.

saya rindukan anak anak saya.
firaz altamis
danish iman
iman adam
a'fi
khalish
putera alexander
and ramai lagi yang saya rindukan

ajar dorang mengaji. suap dorang makan.
mandikan dorang and pakaikan pampers untuk dorang.
pagi pagi sambut dorang kat gate depan.
tydoo kan dorang. kejut dorang untuk mandi.
tengok dorang smart solat.
borak dengan bibik,, k.mahh and k.noor.
pegi and balik keje jalan kaki dengan milah k.jaa and k.rehann.

kali nihh saya betul betul.
saya betul betul nak mengajar semula.
saya cuma rindukan budak budak.
kali nihh saya akan buktikan betul betul.
mungkin sebelum nihh salah saya jugak.
saya tak boleh dengan apa yang dah terjadi.
cuma satu saya harapkan.
doakan moga mereka merestui niat saya nihh lagi sekali :'(

Thursday, 16 February 2012

aku kann ade

in the name of Allah the most gracious and most merciful

'' dah jangan sedihh sedihh lagi. aku kan ade ''
hokayy. aku terus nangis bila kau cakap camtu.
aku rindu kau kott.
ye. maybe dulu aku ade tinggalkan kau.
aku mintak maaf tapi aku sayang kau tau tau.
terima kasih buat aku senyum sikit tadi.
haha :'D

aku sayang kau 
lailatulsalmi gemokk !


Wednesday, 15 February 2012

entry hagak hagak sedih dan mempilukan diri :'D

in the name of Allah the most gracious and most merciful

pedihkan rasa kat hati kalau kita call call and terus call macam nak gila
tapi takde respond langsung. walaupon untuk pick up phone tuhh sekejap.
sekejap je punn. dua tiga minit pon okayy laa dari tak pick up phone langsung.

alasan busy ? okayy boleh diterima laa jugak.
tapi kalau weekend or time time free dari sebarang kerja ?
still tak boleh angkat ?
hokayy hokayy. tak paham !

alasan tak dengar phone bunyi ?
ermm. mungkin phone kat bilik ke. or mungkin tengah tydoo ke.
mungkin boleh pakai laa. tapi kalau member yang call or text untuk hang out
boleh pulak dengan sepantas kilat angkat kann ?
uhhh~ powernye !

and alasan ape lagi ye ?
banyak alasan sangat pon tak bolehh.
bagi laa ape alasan pon.
tapi hati tengah tak hokayy sebab sakitt sikit.
bytheway terimakasih daun keladi,,
harap lain kali tak payah laa buat camnihh lagi.

kalau tunjuk muka aku yang tengah sedih sedih camni
confirm takde sape datang pujuk lahh ! haha.
so,, bagi pengganti diri yang sedih lagi menyedihkan
better letak gambaq baby comell kiut miut yang menangis tak ingat dunia nihh :'D

Monday, 13 February 2012

saling melengkapi menjadi makin sempurna

in the name of Allah the most gracious and most merciful

bila Allah ciptakan setiap makhluk punya pasangan masing masing. 
diciptakan juga mereka dengan kelebihan dan kekurangan bagi setiap makhluk.
untuk apa kalau bukan untuk saling melengkapi antara pasangan mereka.

dijadikan seorang manusia yang boleh berdikari iaitu berdiri atas kaki sendiri.
mungkin dia telah dipasangkan dengan seorang yang tidak tahu untuk menjadi independent.
bila mereka bersama pasti akan membantu dan melengkapi antara satu sama lain. kerana apa?
kerana mereka tahu bahawa dengan melengkapi sesama mereka mampu menjadikan
hidup mereka lebih bahagia dan terurus.
'' berat sama dipikul, ringan sama dijinjing ''


dan ketika pasangan tersebut hidup dalam keadaan saling melengkapi serta bahagia
dugaan pastikan mendatang buat mereka. dugaan itu untuk apa ?
untuk menjadikan mereka lebih kuat dan menjadikan mereka lebih menghargai antara satu sama lain.
setiap ujian ada hikmahnya kerana Allah mengetahui kemampuan hamba hambanya.

jika hubungan tersebut diduga dengan kehadiran seorang yang tidak diundang.
pasti salah seorang dari pasangan akan merasa cukup cukup sedih bukan ? sedih yang amat sangat.
dan apabila salah satunya tahu akan tanggungjawabnya untuk meredakan pasangannya
semua akan kembali tenang walaupun mereka diuji dengan apa pun ujian.
betapa bermakna untuk saling melengkapi antara satu sama lain kann ? 
'' nobody perfect ''
ya ! tetapi dengan saling melengkapi menjadikan hidup kita lebih sempurna. InsyaAllah.


Keindahan sejati tak bisa dilihat oleh mata, 
hanya hati yang mampu merasakan keindahan sebenarnya.

Jika anda melalui hidup anda tanpa masalah,
ketahuilah bahawa anda melewatkan masa terindah hidup anda.

Bicaralah dari hati dan dengan hati,
kerana hati bisa mendengar lebih tajam daripada telinga.


saya rindu tuan spec ini. saya sayang hawakk sangat. saya tahu semua ujian itu ada hikmahnya :')

Tuesday, 7 February 2012

kekuatan dalam diri itu pentingg. sangat penting

in the name of Allah the most gracious and most merciful

semak. serabut. kecah. kabut. serabaii

diam menangis



Saturday, 4 February 2012

insyaAllah i'll walks alone with my own strength. dont worry and just prayer for me. it's enough :')

in the name of Allah the most gracious and most merciful

sepanjang memulakan kehidupan baru nihh. sikit sebanyak aku tau berhadapan dengan pelbagai jenis orang.
macam macam masalah yang tak pernah aku hadapi aku settlekan slow slow. 
benda nihh semua mendewasakan aku. pengalaman mendewasakan seseorang. 
mungkin orang rase aku kecik lagi tapi ini semua mematangkan aku. 
aku okayy. jangan risau pasal aku. aku taknak susahkan orang lain hanya sebab aku.
especially parents aku. aku taknak susahkan dorang. aku cume okayy okayy. 
apa yang penting aku takkan lupa. solat dan doa itu penting :')

Every moment and every event of every man's life on earth plants something in his soul.
                                                                                                       -Thomas Merton-


All life is an experiment. The more experiments you make the better.
                                                                -Ralph Waldo Emerson-

 
My formula for living is quite simple. I get up in the morning and I go to bed at night. In between, I occupy myself as best I can.
                                                                  -Cary Grant-