Saturday, 21 May 2011

terima kasih ibu !

in the name of Allah the most gracious and most merciful
hari yang happyhappy untuk saya
terima kasih ibu !
 [saadiah binti mohd taupek ]

pagi tadi ibu daa siapsiap nak pegi keje cam biase tapi ibu ade cakap
'' kalau ibu bolehh balik mintak cuti, nanti beli barang ''
'' pape nanti ibu mesej keyhh ? ''
dalam keadaan mamai lepas solat subuh saya pon cume angguk jelaa
lepas tengok ibuabah pegi keje saya pon sambung zzzzz :)
tak sampai bape minit nak lelap tibatiba handset bunyi dengan meriahnyer
oHhh ! mesej dari ibu
'' tien, siapsiap ye.. ibu balik nihh nak pegi keluar sekali ''
dengan badan masih baring kat atas katil and memeluk babybaby d'sebelah
saya pon bangon and terus pegi mandi and siapsiap
dalam kete ibu cakap laa plan untuk ari nihh
'' mulamula g umahh makcik siti sebab ibu nak borakborak dulu ''
'' pastuhh kita pegi checkup kat klinik semalam ''
'' tengah hari pegi umahh atok nak amik kete and petang beli barang ''
saya pon cume mengiyakan and ceghita ngan ibu
ibu cakap sal ape yang dia ngidam dulu mase ngandungkan saya
and semua pasal mase saya kechikkechik
saya dengar and gelak sakan lam kete ngan ibu
hehehehehe^^
d'pendekkan ceghita lepas daa pegi umahh makcik siti
kami pon pegi laa klinik macam yang d'plan
saya kena buat overall checkup seperti
urine test, drug, xray and lainlain
selama nihh benda yang paling saya takut adalah PENIMBANG BERAT 
sebab saya tau saya gemokk laa and benda tuhh selalu tipuuu
* bia memang kenyataan pon gemokk -.-' *
tapi lepas balik PLKN saya daa tak takut lagi and takyahh laa tau nape
saya cam tak cayer je doktor tuhh kata berat saya adalah sekiansekian
pergHhh ! mimpi ke nihh ? cam ngeri je^^
tapi still tak puas ati lagi sebab nak turunkan lagi 5kg lepas nihhh
kalau orang tengok saya maybe kata gemokk tapi orangg yang rapat ngan saya
daa kata saya agak kuruss laa
* bukan nak bangga tau *
alhamdulillah berkat doa sume orangg saya daa dapat turun kg :)
lepas tuhh kena amik darahh gak and saya tak takut pon
sebab daa biase ngan jarum amik darahh tuhh
siyess ! memang tak sakit langsung pon.. gentle !
tapi sekarangg ade kesan kat tangan and ianya m'bengkak
tatau laa sebab ape bolehh jadi camtuhh sekali anda gak ngeri tengok
before bukak tak nampak kesan pape pon

petang tadi tak nampak sangat bengkak and birubiru

nihh paling obvious nampak kesan jarum
sekarangg memang sakit sangat rasenyer
abah daa tuamkan ais tapi belum surutsurut lagi
mungkin nanti i'Allah baru okeyhh kot
kesian tengok tangan nihh and ibu tak lupelupe dok ingatkan
suruh tuam ais lagi before keluar nak g rewang^^
barangbarang daa siap beli and tinggal packing
thankz to ibu sebab layan atin ari nihh
sayangg ibu sangatsangat ! :')

awak
awak okeyhh ke 
awak busy ye
maaf laa kalau saya ganggu awak semalam eh
soie sangat
hope awak sentiase sihat and jage kesihatan

Thursday, 19 May 2011

kiciwaa + menyengal -.-'

in the name of Allah the most gracious and most merciful
sangat kiciwaa kerana keluar tapi tak pegi beli barang ang check up lagi
garagara kereta buat hal pulak masa nihh
membuatkan saya rasa lebih rimas dan tak selesa dan sesak sangat
petang tadi memang daa semangat nak pegi nihh
dalam kereta ibu pulak cakap break kete buat hal and tak plan pon nak anta g bengkel
then sampai kat klinik je lagi laa hampehh + senget sebab klinik tutup and bukak kul 7p.m
masuk laa kedai furniture sebab ibu nak survey kabinet dapoO
abah pulak cam tautau je yang kereta buat hal and klinik tutup tyme tuhh
sebab abah call and tnye katne and camne ngan kereta
saya pon cakap laa kereta buat hal then abah kata anta g bengkel terus sebab daa call uncle tuhh
dengan stok muke yang sengal cakap laa kat ibu
chopchop ! nape abah tak direct call ibu and call saya ?
ha ! sebab mereka tengah merajuk and bila camtuhh daa suresure saya jadi orang tengah
biase laa since jadi anak tunggal nihh kena samasama adil ngan ibu abah
kadang salah sorang merajuk saya kena pandaipandai pujuk
ajak kua pegi minum kat kedai makan depan umahh ke or dengar laa mslh mereka
balik kepada ceghita tadi
kami pon teruskan p'jalanan ke bengkel kereta yang dekat ngan uma atok berahim
sampai kat sana uncle tuhh kata kereta kena tahan wad dulu sebab teruk
dalam kepala daa dapat agak yang mesti tak jadi laa nak beli barang tapi senyap jek
pastuhh pegi laa umahh atok and solat maghrib kat sana sekali
daa sampai suruhh makan pulak tapi saya tak makan pon sebab dun hve appetites laa since
beberapa menjak nihhh and tatau laa kenapa ann
and kesihatan selalu t'ganggu gak and senang nak kena migrain and tatau sebab pe
adakah saya semakin m'abaikan kesihatan saya ?
entah laa sebab saya sendiri takleyhh nak jawab soklan tuhh^^
lepas daa solat sumesume saya pon balik laa tapi tak pegi check up and beli barangg
tuhh yang buat saya kiciwaa + merajuk
saya susaa nak merajuk gilagila tapi entah laa
ibu try pujuk dengan cakap esok saya bolehh beli pape je yang nak d'bawak 
kira ikut suke saya laa walaupon barangg tuhh tak perlu pon 
tapi saya takde laa nak beli barangg yang takde paedahh sumesume tuhh
agak sedihh laa jugak sebab daa semangat nak kua beli barangg
tapi lastlast tak jadi beli and mungkin de hikmah kot an^^
saya pening sekarangg nih and takde sape nak suh makan ubat sebab ibu tatau pon saya cani
takmo laa bagitau.. kesian dia penat 
saya nak tulistulis lagi tapi nanti saya tulis lagi laa walaupon daa banyk yang saya post 
untuk hari nihh.. hehehehehe^^

maybe later^^

in the name of Allah the most gracious and most merciful
okeyhh ! maaf maaf maaf and maaf
nak buat keje ape yang patut dulu sebab 
petang nanti nak g checkup and beli barangg masuk U
maybe sebelum pegi saya akan update
tak pon after daa beli barangg
or keduaduanyer sekali
hahahaha^^
sebab saya daa de semangat nak menconteng kat ini Mr.Bloggie^^

Saturday, 14 May 2011

trip to GERIK

lama rasanyer tak contengconteng sebab takde mood and tatau nape
kali nih nak ceghita pasal ape yang berlaku semalam
ri jumaat lepas aku ditemani oleh kakak linda mase nak tydoo and makan
tapi since semalam aku menjadi anak tunggal kembali sebabnyer
dia daa menjadi warga negeri PERAK untuk 2bulan setengah
dia dihantar ke sana untuk praktikal kat mahkamah syariah GERIK

pagipagi lagi daa bertolak ke perak dengan atok and family nek van
memang satu perjalanan yang sanagt jauh sebab atok memang daa plan nak bawak kitaorangg
 semuasemua g mandi air terjun
dalam perjalanan tuhh aku and kak linda unline jupjup
sambil tengok ceghitaceghita KOREA yang dia baru amik dari kawan
aku nak ceghita sikit sal kak linda nih iaitu kakak k'sayangan busukk aku
kitaorangg memang jarang jumpa sebab dia pon study kat ganu
and balik pon sekali sekala if free and takde aktiviti kat U tapi memang susaa nak balik
bila balik tuhh kira aku ade laa kawan nak gaduh and ajak main makeupmakeup !
yupp ! dia laa mangsa yang paling sesuai unyuk aku nak jalankan eksperimen
if aku de barangbarang yang baru d'beli
dia pon jenis tak kesaa kan if aku tonyohh pape kat muke dia :D
aku ngan dia memang banyak kelainan kat kitaorangg
dia memang baik and tak penaa kedekut langsung ngan adik beradik
biase laa anak sulungg laa katekan memang tak berkira ngan adikadik



















okeyhh !
kami sampai uma pada pukul 2lebihh sebab masingmasing penat
rasenyer daa abez kot nak ceghita nih sebab daa takde pape
pape pon tak lupe pesanan buat kakak kuhh 
jage diri baikbaik and keje leklok au
jangan lupe kat orangorang kat sini especially INCIK OMAR BAGHISH awak tau
sayangg kakak sangatsangat and rinduu nak gaduhgaduh ngan kakak
cepatcepat balik tau sebab daa rinduu laa :'(

Tuesday, 10 May 2011

thankz babe ^^

hangout with my babe cik MIEYMIEY memang happening !
d'sebabkan dia nak release tension ngan problema dia
so kitaorangg kua g KAROK ! again ? daa nak buat cane lagi
dengan KAROK laa kitaorangg akan hilangg rase tension
kan cik MIEYMIEY  ? hehehhehe.. sangatsangat best laa !
sampaisampai jek menCEKIK dulu sebab perot daa masuk angin
baby lam perut kami nih daa lapaa ! hahahahhaha :D
wahhh ! kali nih agak best gak sebab mamat yang jage kat tempat tuhh agak ensem
* tapi tuhh bukan point pentingg yang aku nak cakap *
mamat tuhh kata AKU ngan cik MIEYMIEY nih adik beradik
chopchop ! muka kitaorangg sama ke ? sebab mamat tuhh kata camtuhh
first tyme kot orangg kata kitaorangg nih adik beradik

adakah muka kami sama ?

sama ke ?
lepas daa habis KAROK kitaorangg gerak ke bank nak simpan duit
before simpan duit tuhh kitaorangg g CP sebab nak carik spec
cik MIEYMIEY nak bagi as birthday present kat cik PiGi
tapi sayangg tak jumpa yang sesuai and b'kena di hati dia
kitaorangg pon rempit laa lagi nak g pasaa besar nak beli bungabunga lak
mase on the way g pasaa besar lagi syiokk !
kitaorangg di follow oleh dua orangg mamat yang naik satu moto
leyhh plak dorangg nih follow dari CP ke pasaa besar tuhh
then sanggup lak u-turn semulaa sematamata nak kenal ngan cik MIEYMIEY
hahahahhaha.. memang lawak laa kau nih mamatmamat sengal
leyhh plak nak mintak number sekali
* atuishh ! senangnyer laa laki sekarangg nak ngorat eh ? takde class laa bro ! *
pastuhh g laa kedai kek sebab birthday cik PiGi an
daa siap semuasemua tuhh cik MIEYMIEY pon antaa laa aku balik uma cam bese

^.^

Sunday, 8 May 2011

babe,jangan nangis lagi

babe, nape kau sedihh nih ? sape yang daa buat kau cani ?
kau call aku terus nangiss.. ape yang jadi sebenarnye ?
bila aku tanye kau kate takde pape
kau ajak aku kua esok then baruu kau nak citerciter
takpe laaa.. esok kite hangout samasama
aku rase aku tau sape yang daa buat kau cani babe
kau taknak bagitau sekarangg sebab kau malass nak pk lagi
daa.. aku tak suke tengok kau sedihsedih lagi pasnih
aku selalu ade bila kau nak share pape keyhh ?
aku sayangg kau babe and aku tak suke bila de orang buat kau cani
sebab kau jugak tak suke an bila de orangg buat aku sedihh

PEDASSSS !

MR.RAQIB YANG MACHO :)
fuhhh ! baru beberapa minute tadi selesai sudaa 
TREK SELEBRITI bersama Mr.RAQIB kuhh yangg memang macho
memang layann laa bila dapat tengok RAQIB tadi
lepas gak rinduu nak tengok dia walaupon tak puas sebab sekejap jek
wa cakap sama lu yangg RAQIB nih memang bikin wa rase cair laa
perghHh ! daa laa ade rupa then ade plak bakat ngan nyanyi and nasyeed
lagi laa rase t'gugat k'imanan kuhh ini
hahahahhaha :D
siyess aku cakap kat korangkorang sume laa an
yang selama nih aku tak penaa addicted ngan manamana artis sampai cani
tapi bila tengok RAQIB since konsert TIRAI AKADEMI FANTASIA
wa daa tangkap feeling sama ini Mr.RAQIB
lagilagi masa konsert ke-4 yang dia t'singkir sebab undian rendahh
sape laa yang tak vote si Mr.RAQIB nih
time nih dia nyanyi lagu MENGHITUNG HARI by KRIS DAYANTI
memang senang sangat air mata aku nih kuar time dia nyanyi sebab 
sampai laa ape yang dia nak cakap kat lagu tuhhh sampaikan aku leyhh nangis
power meyhh ini Mr.RAQIB !
pape pon aku tetap akan supprt dia meyhh sebab aku minat dia laa
hahahahhaha :D

Saturday, 7 May 2011

kiciwaa teramat sangat

kali nih aku memang takleyhh nak happyhappy.. in mood, sedihh teramat sangat.. memang setiap manusia kena terima hakikat ngan tabah, sabaa dan redha.. tapi aku cam takleyhh terima... hari nih merupakan hari bagi pelajar lepasan SPM dapat tau berita sedihh or happy.. nak tau dapat sambung study kat tempat pilihan masingmasing.. camtuhh laa gak ngan aku.. tepat jam 12.26, aku cek keputusan UPU.. aku rasa cam tak best sebelum tengok tuhh.. tapi tengok gak.. mana tau aku dapat sambung manamana... tapi sayangg, aku gagal mendapat tempat d'manamana IPTA.. honestly aku cakap, memang aku sedihh giler... sape tak sedihh an.. yang buat aku lagi sedihh, bila aku perlukan orangg penting lam hidup aku untuk aku luahkan segala perasaan aku mase nih.. sume busy.. mana korang pegi ? takleyhh spendtime mase sikit kat aku ? dengar ape yang aku nak cakap and shares perasaan kat korangg.. aku try call sume.. takde respon.. sampai laa aku call k.linda.. then dengan dia laa aku luahkan ape aku rase sekarangg nih... aku nangis puaspuas walaupon aku memang rase nak nangis lagi sekarangg nih... aku memang tatau nak cakap cane... memang aku kiciwaa sangat ngan korangg... kiciwaa teramat sangat ! buat aku rase..and aku tertanyatanya kat diri aku sendiri.. '' aku nih penting kew kat ati korangg ? sama cam aku letakkan korangg insan yang pentingg lam ati aku ? '' aku bukan nak kata korangg kena ade ngan aku 28hours a day.. tapi cuma nak mase korangg sikit untuk dengar ape yang aku nak cakap.. susaa kew ? susaa sangat yek ? kew korangg nak aku cakap..'' aku nak pinjam mase korangg sikit.. nanti aku ganti balik '' korang nak aku cakp camtuhh ye ? aku daa tatau nak cakap ape lagi ngan korangg nih.. kalau korangg rase aku nih pentingg lam hidup korangg, mesti korangg akan spendtime walaupon sekejap an ? entah laa.. korangg pk laa semulaa.. korangg daa besar.. tapi aku nak cakap.. aku rasa cam aku DIABAIKAN oleh orangg yang palingg aku sayangg

Thursday, 5 May 2011

adik kuhh

apa yang saya kata tentang LUCKY tuh 
okeyhhh !
hari nih saya buat keje uma cam bese
tapi kali nih agak lain sikit sebab
d'bantu oleh adik kuhh
ohhh adik
walaupon kau agak sengal
dan menyemak
tapisebenarnya kau baik gak an
hahahahahaha

kalau dulu
memang payah nak mintak tolongg ngan kau
sume takleyhh buat
aku suh buat keje sikit
tolong g kedai jap pon kau bising
macammacam kau bagi alasan

 tapi sekarang
senang laa nak mintak tolongg
aku suka sangat
sebab dapat buli kau
hahaahaha
aku gurau jek
aku mintak tolong masukkan baju lam mesin
kau buat
g kedai beli barang
kau g beli jap
mintak kau belikan tpup
kau lari g kedai tpup kat depan
*tuhh pon sebab kau dapat habuan
sengal -.-' huh !
hahahahha
tapi sekarang kau memang sempoi
kau laa adik aku paling sengal
aku memang selalu bising depan kau
sebab aku kelakaa tengok kau
lawak bOdo kau tuhh
buat aku gelak gulingguling tau
aku tak pena puji depan kau
sebab nanti kau kembang
malass laa aku nak tengok muke pasaan kau

oowwhhh
pandai sekarang yek
daa de GF
gatai kau ye
aku bagitau ibu sal pompuan uhh
abess laa kau
ibu nak anta kau g jauh lak
suka sangat ati aku
yelaaa
mana acikan
aku and kakakkakak dulu
sume kena anta jauh
kau dekat jek
alaa
ape barang kau laki skul dekatdekat
piragHhh !
takde class laa bro
kau laki laa
jadi laa kuat sikit
tapi ayat kau memang power
makan dalam kot kau cakap camtuhh 
ngan aku semalam

sal semalam lak
aku tau laa salahh aku an
daa
kau laa carik pasal dulu
nak guna BB aku
tapi dok kate lembab laa
ape laaa
mana aku tak hangin satu badan
b'syukur laa
eh adikkuhh sengal
aku beli BB tuhh guna duit aku sendiri au
aku tak mintak ibu abah pon
haruss laa aku hangin bila kau cakap camtuhh
belajar jadi bersyukur sikit
paham ?

malam tuhh plak
kua g nak g beli barang
aku ngan kau dok lam kete
abah belikan kau nasik tomato
aku cakap laa
leyhh arr kita kongsi dua
kau kata
'' alaa.. kau makan laa Mr.HP mini kau ''
'' lagi kenyang aku rasa ''
sengal kau an
bikin aku panasz jek
*takde laa mawaa pon
nak tergelak de laa dengoo ayat dia nih
hahahahhaha
kau memang adik aku yang sengal
sama cam aku gak
bese laa
mana tumpahnya kuah lau tak kat nasi
hahahahahha

kalau kau taknak 
aku bagitau ibu ngan abah sal
budak pompuan tuhhh
better kau dengoo cakap aku tau
hahahahha
padan muke kau
sape suruhh tak reti nak simpan rahsia
kan daa kantoi
daa laa kantoi ngan aku
memang takleyhh lari laa kau dik
tapi nanti kau lek ostel
mesti aku sorangsorang
sunyi laa takde kau
siyes ! boringg laa
nanti takde kawan nak teman men ps2
nanti aku men game wrestling lawan ngan ps2
tak best laa
nanti takleyhh gadoo ngan kau sal ps2 lagi
aku layan sorangsorang

kau belajar laa betulbetul
kau sorang jek anak laki lam family
nanti jadi pape 
kau yang kena jage aku and kakakkakak
bila aku ngan yang len 
daa de tanggungjawab masingmasing
kau kena jage ibu abah
pikul baikbaik amanah nih
ingat
sume orang sayangg kau
jangan nakalnakal
*aku nakal takpe
hahahaha
ingat sume pesan family kat kau
lastly, aku sayangg kau lebihh laaa
sebab tolongg aku
kemaskemas rumahh 
^.^

Wednesday, 4 May 2011

24 things to always remember

Your presence is a present to the world.
You are unique and one of a kind.
Your life can be what you want it to be.
Take the days just one at a time.


Count your blessings, not your troubles.
You will make it through whatever comes along.
Within you are so many answers.
Understand, have courage, be strong.


Do not put limits on yourself.
So many dreams are waiting to be realized.
Decisions are too important to leave to chance.
Reach for your peak, your goal and you prize.


Nothing wastes more energy than worrying.
The longer one carries a problem the heavier it gets.
Do not take things too seriously.
Live a life of serenity, not a life of regrets.


Remember that a little love goes a long way.
Remember that a lot … goes forever.
Remember that friendship is a wise investment.
Life’s treasure are people together.


Realize that it is never too late.
Do ordinary things in an extraordinary way.
Have hearth and hope and happiness.
Take the time to wish upon a start.


AND DO NOT EVER FORGET ….
FOR EVEN A DAY
HOW VERY SPECIAL YOU ARE !


We can change our lives. We can do, have, and 
be exactly what we wish.
-Anthony Robbins-

You will never change your life until
 you change something you do daily
-Mike Murdock-

Tuesday, 3 May 2011

maafkan saya sayangg

awak
saya nak mintak maaf
sebab tak dapat tolongg awak
masa awak perlukan p'tolongan
awak marah ke 
sekali lagi
saya mintak maaf sangat
saya sedihh sebab tak dapat buat
awak happyhappy
maafkan saya
:'(

mesti awak kiciwaa an 
saya tak tolongg awak ?
betul tak sayangg
honestly
saya nak call awak sekarangg
tapi saya takut awak marah
awak jangan nangis
nanti saya nangis jugak
janji jangan nangis ye ?
saya sayangg awak 
saya takmo tengok awak sedihh
bila saya sedihh
awak teruss buat saya happy sayangg
BF saya kan kuat
kan awak ?

''time to stop''
better saya stop sekarang sebab 
tibatiba mata saya 
de kua air lakk
tatau napew
maaf awak
saya daa tak tahan
air nih takleyhh stop laa
:'(

ILYSM sayangg ! 

Monday, 2 May 2011

well done !

yeaHh ! finally dapat renovated my Mr.Bloggie
semuanya berwajah baru
permulaan baru untuk sesuatu yang baru
dalam hidup kuHh 
feel happyhappy yaww !

awak
nih untuk awak
hehehehehe :)
feel free to reads this bloggie
opps ! 
our bloggie and our story
if de pape
saya akan contengconteng kat sini
sebab takut awak quiet busy an
takmo laa kacau awak

seperti biasa
jage diri
busybusy gak
tapi
jangan lupe jage kesihatan
jangan lupe makan
saya sayangg awak
^.^


Lelaki yang mencintaimu dengan baik, tidak akan pernah mencuba membuat kamu menangis.. 
"Lelaki sejati itu" bukan dia yg luarbiasa dalam penampilannya , namun dia yg boleh menerima kekurangan pasangannya secara sempurna 


semakin berharga suatu hubungan, semakin besar rintangan akan menerpa..
satu-satunya hal yang perlu kamu lakukan adalah bersabar..
jika kamu berjaya mengatasi semuanya, kamu akan punya hubungan berkekalan yang tidak akan pernah goyah oleh apaapa pun.. 



Wanita yang benar-benar cinta,
akan menerima atas apa yang ada pada si Lelaki,
bukan atas apa yang ada pada kekasihnya..

permulaan baru untuk s'suatu yang baru